Renoveren met visie

5 tips voor sfeer en gezelligheid in huis

Hoera, de herfst zit op kruissnelheid! En dat betekent dat we het thuis graag extra gezellig maken. Maar hoe creëert u nu die knusse warmte in huis? Een paar interieurtips om dat gure herfstweer helemaal te vergeten!

 

Aan de haard

Na een wandeling door weer en wind is er niets gezelligers dan de haard te kunnen aansteken. Heerlijk opwarmen met een glaasje wijn of kop koffie! Er zijn verschillende opties voor een haard in huis: op hout, gas, elektrisch … Laat u door ons adviseren.

 

Decoreer voor sfeer

Het effect van decoratie wordt vaak onderschat. Kussens, plaids, tapijtjes en mooie gordijnen kunnen misschien overbodig lijken, maar vergis u niet: het zijn echte sfeermakers in huis. En geven uw interieur net dat tikkeltje extra. Kies dit najaar voor zachte, luxueuze materialen, zoals corduroy of suède.

 

Warme tinten

Welke kleuren kiest u best voor in uw huis? Warmrode- en aardetinten doen het altijd goed op de gezelligheidsbarometer. Onze tip? Denk vooral in kleurcombinaties – één kleur is immers geen kleur - en ga dus bijvoorbeeld na of een bepaalde tint goed past bij de vloer. Is een kleurtje tegen de muur net wat te definitief voor u? Integreer dan warme tinten met interieuraccessoires. Die zijn immers makkelijker te vervangen.

 

Hout = nooit fout

Geen warmer materiaal dan hout. En u krijgt er nog een flinke schep luxe bovenop, want hout straalt tijdloze klasse uit. Pakt u uw inrichting binnenkort aan? Overweeg dan een mooie, eiken parketvloer of houtaccenten in de keuken. Maar ook een mooie houten eettafel of accessoires kunnen echte blikvangers zijn en voor een knusse sfeer zorgen.

 

Focus op licht

Verlichting is ook een echte sfeermaker (of –kraker). Kies in de leefruimtes voor warm, indirect sfeerlicht. Wandlampen geven meteen veel sfeer. Maar ook vloerlampen zijn een goede optie. En nog praktisch ook, want u kunt ze makkelijk verplaatsen.

 

Ook de juiste en optimale indeling van ruimtes bepaalt mee dat gezellige gevoel in huis. Benieuwd naar wat dat kan betekenen voor uw huis? Neem contact met ons op. We realiseren graag al uw woondromen.

 

Renoveren met visie
03 06 2021
sy-bo

Lente in huis met een vleugje Scandinavië

 

Wie lente (en zomer) zegt, zegt frisse kleuren. En veel licht. Maar ook natuurlijke materialen. En dan denken we meteen aan de Scandinavische stijl die ondertussen zijn plaats veroverd heeft in de wereld van interieurinrichting. En terecht, want een Scandi-toets oogt niet alleen fris en mooi, het is ook stijlvol én tijdloos. Maar wat is nu zo typisch aan deze noordelijke interieurstijl?

Less is more

Renoveren met visie
21 01 2021
sy-bo

Uw huis maakt u gelukkiger

Gezondheid, een leuke job, familie en vrienden … het zijn allemaal factoren die ons gelukkig maken. Maar wist u dat ook uw woning een grote rol speelt in uw geluksgevoel? Onderzoek wees namelijk uit dat we gelukkiger zijn als we trots zijn op ons huis en ons er goed voelen. Daar zijn we het bij sy-bo helemaal mee eens! 

Welke factoren in ons huis vergroten dat geluksgevoel?

Ontvang het sy-bo lookbook, boordevol renovatie ideeën

Geef hieronder uw e-mailadres in en u ontvangt meteen een link naar het sy-bo lookbook in uw mailbox. Veel kijkplezier!